Vorige tentoonstelling

Carine ,Jacobs, A world of golden dreams

Carine Jacobs is een multidisciplinair kunstenaar. In al haar werk speelt ze met kleur. De keramische sculpturen zijn met de hand gemaakt van zwarte klei (steengoed). Ze gebruikt nooit mallen. Sinds het afgelopen jaar gebruikt ze geen glazuur meer, maar worden de objecten met de hand ingekleurd met metaallak. In haar schilderijen gebruikt ze dezelfde kleuren in de spontane lijnen.

Carine reist veel en gaat ver. Ze neemt altijd haar kleine camera mee. Haar herinneringen legt ze vast in foto's of films. Later gebruikt als inspiratie of aanvulling op haar werk.

Carine Jacobs geboren te Hasselt (BE) in 1961

 

Carine Jacobs is a multidisciplinary artist. She plays with color in all her work. The ceramic sculptures are

hand-built from black clay (stoneware). She never uses molds. Since the last year, she no longer uses

glazing, but the objects are colored by hand with metal lacquer. In her paintings she uses the same colors in the spontaneous lines.

Carine travels a lot and goes a long way. She always takes her small camera with her. She captures her memories in photographs or films. Later used as inspiration or supplement to her work.

Carine Jacobs born in Hasselt (BE) in 1961

DSC_0006-1024x681_0.jpeg   

T7.jpg

IMG-4376.jpg

 

Let op: Deze tentoonstelling is al voorbij


Ilse Pierard - Paperworks

Licht brengen in de wereld. Dat is het even simpel klinkende als moeilijk te bereiken doel dat ik nastreef in mijn werk. Ik kies ervoor om de kant van de lichtheid en kleur op te kijken. Het kost meer moeite de mooie, vrolijke kant van het leven te zien dan de donkere. Omdat alles wat lelijk en pijnlijk is, de gewoonte heeft zich op te dringen en te domineren.

 

Mijn werk is een ode aan de cel. Aan het allerbinnenste van iets. Aan de hoop en de belofte die in de kern van alle leven zit. Hoe het zich naar binnen en naar buiten keert, in zijn kwetsbaarste vorm. En de enorme kracht die daarin verscholen ligt.

Ik maak papierwerken die een grote kleurenrijkheid aan de dag leggen. Als kind al was ik gefascineerd door licht en kleur en hoe die met elkaar spelen. Ik hield knikkers voor de zon, draaide die en keer erdoor. Door verschillende lagen van transparante kleuren over elkaar te leggen, tracht ik krachtige maar fragiele visuele statements te maken. Die fijnheid en kwetsbaarheid zorgt ervoor dat het werk lijkt te vibreren en steeds een beetje lijkt te veranderen.

Ik werk vanuit mijn intuïtie, als een reis naar binnen. Zonder vooropgestelde doelen of verwachtingen.

De controle loslaten. Weer in verbinding staan met mezelf, mijn lichaam, de aarde, de oorsprong.

 

1_0.jpg  download.jpg  2_0.jpg

 

 

Let op: Deze tentoonstelling is al voorbij


Mieke Vanden Eynde - De muze van Gérard.

'De muze van Gérard'

Mieke Vanden Eynde bezorgt oud beeldmateriaal een tweede leven. door het verleden te bewerken creëert ze een gevoel van vergane glorie, nostalgie, tristesse charme en potsierlijkheid.

 

Het werk 'De muze van Gérard' is het eerste werk van een nieuwe reeks. Zo ontstond haar fascinatie voor de muze van vandaag. Hoe komt het dat de muze blijft opduiken terwijl de verhouding tussen man en vrouw zo is veranderd? In haar werken is iedereen, zich al of niet bewust, een muze voor iemand. De interpretatie hiervan laat zij aan de toeschouwer. 

 

IMG-3541.jpg

IMG-3539.jpg   unnamed_0.jpg

fullsizeoutput_62e4.jpeg

 

 

Let op: Deze tentoonstelling is al voorbij


Frans Vogels - Rock 'n Roll

De schilderijen van Frans Vogels, een autodidact uit Tessenderlo, gaan momenteel de wereld in. Met zijn unieke stijl krijgt hij meer en meer bekendheid en worden zijn werken overal meer een meer gewaardeerd. Vogels schildert in een hedendaagse stijl, een stijl die wat lijkt op deze van Herman Brood. Hij gebruikt vele en mooie levendige kleuren en ook al kan je dit moderne kunst noemen, alles is nog steeds goed herkenbaar. Hij laat zich tevens inspireren door kunstwerken van de 'Groten der Aarde'. Mooi hoe hij zijn eigen interpretatie aan dit alles geeft.Je kan zijn kunstwerken momenteel bewonderen in o.a. de Hiltonhotels in Brussel, Leiden, Parijs, Düsseldorf, Straatsburg, Stockholm, Dresden, Luxemburg tot zelfs in Dubai. Twee werken zijn tevens uitgekozen voor de Wereldexpo aldaar!

IMG-2404_0.JPG

IMG-3197.jpg

IMG-3195_0.jpg

Let op: Deze tentoonstelling is al voorbij


Retrospectieve - Charles Van de Vloet

Met een diploma van tekenleraar gaf Charles van De Vloet les in Herentals, Lier, Heist op den Berg en Berchem en nadien in 1960 in de normaalschool te Lier. In 1943 startte hij ‘traditionele schilderswijze’ aan de academie van Lier gevolgd door ‘Moderne schilderswijze onder invloed van André Dalle.

Van De Vloet stelde onder andere tentoon in het Konvent en Vleeshuis te Lier in 1949, C.A.W. Antwerpen in 1961, Campo te Antwerpen in 1964, Laterna Herentals in 1965, De Braekeleer Antwerpen in 1967 en het Vleeshuis te Lier in 1980 en 1984. Zijn werk is geliefd tot ver over de landsgrenzen en is terug te vinden in Nederland, Frankrijk , Engeland, Zwitserland en Ierland.

 

Deze overzichtstentoonstelling toont Liers kunstenaar Charles Van De Vloet  in al zijn glorie en facetten. Charles Van De Vloet die aanvankelijk naturalistisch geschilderd heeft, kende rond 1956 een leertijd dat hij bijna naar het abstracte ging overhellen. Toch vormden figuren het uitgangspunt en nam hij geen genoegen met een louter spel van lijnen.
Charles Van De Vloet, die altijd een grote bewondering voor Paul klee, Amadee Modigliani en Rik Wouters heeft opgebracht. Is tot een eigen stijl gekomen waarin soms een ver echo van één van de geliefde schilders nog klinkt. De ondergrond van zijn werken bestaan uit kleurvegen die in volledige harmonie tegenover elkaar staan. Hierop penseelt hij zijn onderwerpen; stillevens, clownfiguren, …. Van De Vloets vlotte en trefzekere werkwijze en het gebruik van kleine, verticale kleurvlakjes geven de doeken een eigen uitdrukkingskracht .

Charles Van De Vloet tussen helmen 2.jpg  IMG-2711.jpg

IMG-2719.jpg

IMG-2713.jpg 

Let op: Deze tentoonstelling is al voorbij